Combined Efforts in Support to Disadvantaged People on the Labour Market in the Cross-Border Area”, cod proiect 16.4.2.056, cod e-MS ROBG – 163

 

CONTEXT:

Politica de coeziune este principala politica de investitii a UE si se adreseaza tuturor regiunilor si oraselor din Uniunea Europeana, sprijinind crearea de locuri de munca, competitivitatea intreprinderilor, cresterea economica, dezvoltarea durabila si imbunatatirea calitatii vietii. Politica de coeziune incurajeaza regiunile si orasele din diferite state membre ale Uniunii Europene sa lucreze impreuna si să învețe unele de la celelalte prin programe, proiecte si retele comune cu efecte concrete asupra fiecarui aspect al vietii economice, printre care inovarea, accesibilitatea, educatia, intreprinderile, ocuparea fortei de munca sau mediul.

Politica de coeziue a stabilit 11 obiective tematice destinate cresterii pentru perioada 2014-2020:

 • Consolidarea cercetarii, desvoltarii tehnologice si inovarii;
 •  Imbunatatirea accesului la tehnologiile informatiei si comunicatiilor, precum si imbunatatirea utilizarii si calitatii acestora;
 • Sporirea competitivitatii IMM-urilor;
 • Sprijinirea trecerii la o economie cu emisii reduse de carbon;
 • Promovarea adaptarii la schimbarile climatice, precum si a prevenirii si gestionarii riscurilor;
 • Conservarea si protejarea mediului si promovarea eficientei resurselor;
 • Promovarea unui transport durabil si imbunatatirea infrastructurilor retelelor;
 • Promovarea  sustenabilitatii si calitatii locurilor de munca si sprijinirea mobilitatii lucratorilor
 • Promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare;
 • Realizarea de investitii in educatie, instruire si invatare pe tot parcursul vietii;
 • Imbunatatirea eficientei administratiei publice.

Zonele aflate de-a lungul granitei dintre Romania si Bulgaria sunt caracterizate de probleme tipice cu care se confrunta zonele de frontiera, in care marginalizarea si izolarea economica sunt accentuate din cauza granitei care limiteaza schimbul economic, social si cultural si care are, de asemenea, un impact negativ la nivel de gestionare eficienta a regiunii. Analiza situatiei socio-economice actuale arata niveluri scazute de dezvoltarea economica si o lipsa accentuata a locurilor de munca, desi regiunea transfrontaliera prezinta un potential urias de dezvoltare.

Provocarea noastra in cadrul proiectului„Combined Efforts in Support to Disadvantaged People on the Labour Market in the Cross-Border Area”, este de a lupta impotriva discriminarii si a somajului, si de a imbunatati calitatea vietii grupului vulnerabil reprezentat de cetateni de etnie roma si persoane cu dizabilitati din zona transfrontaliera (Berkovitsa – Craiova).

Proiectul „Combined Efforts in Support to Disadvantaged People on the Labour Market in the Cross-Border Area” este implementat de Asociatia Roma-Berk (in calitate de Beneficiar) impreuna cu APDRP – Asociatia pentru Dezvoltare Regionala si Parteneriat (Partener 2) si Municipalitatea Berkovita (Partener 3) si este co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa prioritara 4 „O regiune calificata si incluziva”, Obiectiv Specific 4.1 „Incurajarea integrarii zonei transfrontaliere in privinta ocuparii si mobilitatii fortei de munca”.

SCOP:

Proiectul urmareste incurajarea ocuparii si mobilitatii fortei de munca, integrarea persoanelor defavorizate (romi si persoane cu dizabilitati) pe piata muncii din zona transfrontaliera si dezvoltarea unor strategii comune pentru incluziunea pe piata muncii a categoriilor vulnerabile - persoane de etnie roma si persoane cu dizabilitati – din zonele Dolj si Montana.

BUDGET:

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 165.143,60 Euro, din care sprijinul acordat de catre Uniunea Europeana este in valoare de 140.372,07 Euro, iar contributia de la bugetele de stat ale Romaniei si Bulgariei este in suma de 21.468,65 Euro. Contributia proprie a partenerilor este de 3302,88 Euro.

DURATA DE IMPLEMENTARE:

18 luni (mai 2017 - noiembrie 2018).

ACTIVITATI:

Principalele activitati in cadrul acestui proiect vizeaza:

 • Infiintarea a doua centre de consultanta, unul in Craiova, altul in Berkovitsa, cu scopul de a oferi informare si consiliere persoanelor defavorizate fara loc de munca;
 • organizarea a doua targuri de locuri de munca in Craiova si Berkovitsa care vor aduce fata in fata companii de recrutare si angajatori cu persoane defavorizate aflate in cautarea unui loc de munca;
 • elaborarea unei strategii comune privind combaterea dificultatilor pe care persoanele defavorizate le intampina pe piata muncii;
 • dezvoltarea unui website comun care sa ofere informatie relevanta despre stadiul de implementare al proiectului. Treptat, acest website – devoltat in limbile romana, bulgara si engleza – va fi convertit intr-o platforma online care sa ofere sprijin persoanelor defavorizate din zona transfrontaliera pe piata muncii;
 •  oferirea unui program de training pentru 6 grupe a cate 15 persoane defavorizate fara loc de munca (romi si persoane cu dizabilitati) cu scopul de a le spori acestora sansele de angajare si mobilitatea pe piata muncii in zona transfrontaliera.

Stiri

 • Măsuri integrate pentru comunitate
  Măsuri integrate pentru comunitate

  Proiect: Măsuri integrate pentru comunitate – cod SMIS 2014+: 103133

  VINERI 19.10.2018
 • SELECȚIE VOLUNTARI ÎNFIINȚARE CONSILIU CONSULTATIV CETĂȚENESC
 • Lansare proiect ”Măsuri integrate pentru comunitate”, cod SMIS 2014+: 103133
  Lansare proiect ”Măsuri integrate pentru comunitate”, cod SMIS 2014+: 103133

  Miercuri, 18 octombrie 2017, ora 12:00, a avut loc la sediul Primăriei Cuza-Vodă, jud. Constanța, conferința de lansare la nivelul autorităților județene, a proiectului ’’Măsuri integrate pentru comunitate’’, cod SMIS 2014+: 103133.

  LUNI 23.10.2017
 • Conferinta lansare proiect cod 16.4.2.056, cod e-MS ROBG - 163
  Conferinta lansare proiect cod 16.4.2.056, cod e-MS ROBG - 163

  APDRP – Asociația pentru Dezvoltare Regională și Parteneriat (Partener 2) organizează în data de 30 iunie 2017 conferința de lansare a proiectului „Combined Efforts in Support to Disadvantaged People on the Labour Market in the Cross-Border Area”, cod proiect 16.4.2.056, cod e-MS ROBG – 163.

  Evenimentul va avea loc la Hotel Euphoria, din Strada Iancu Jianu 6, Craiova, județul Dolj, începând cu ora 14.30.

  Lansarea proiectului va fi urmată de un workshop organizat în data de 1 iulie 2017, între orele 09.00-11.00, Hotel Euphoria, pe teme privind discriminarea pe piața muncii cu care se confruntă romii și persoanele cu dizabilități din România și legislație în domeniul anti-discriminării și mobilității pe piața muncii a cetățenilor români și bulgari.

  MARTI 27.06.2017
 • Anunt atribuire servicii interpretariat proiect cod 16.4.2.056, cod e-MS RoBg- 163
  Anunt atribuire servicii interpretariat proiect cod 16.4.2.056, cod e-MS RoBg- 163

  Ref achizitie: furnizare servicii de interpretariat romana-bulgara si bulgara-romana (cod 79540000-1, simultan/consecutiv si nu include cazarea si deplasarea interpretului) in cadrul proiectului ”Combined Efforts in Support to Disadvantaged People on the Labour Market in the Cross-Border Area”, cod proiect 16.4.2.056, cod e-MS ROBG – 163.

  MIERCURI 21.06.2017